2018-02-26 1207 瀏覽
新春期間,百無聊賴,唯有獨自一人去梅窩行山吧,行完山,見到以前到過銀鑛灣燒野食個間酒店門口的Banner 有午餐食,橫掂幾肚餓,唯有一個人入去食。入到去,見到menu,都幾抵食!48蚊 午市套餐,有ABCD揀,包-碗是曰中式例湯或羅宋湯,再包埋杯飲品,只係48 蚊咋,仲係响酒店食,加埋無敵超級海景,我老友話咋,cost of million dollars view, 想不到在離島梅窩酒店,竟然找到「48 蚊煲仔飯套餐」,而且還有例湯和飲品送,「大件夾抵食」之餘,而且均衡飲食,真是誠意之作!除了煲仔飯外,還有其他如葡國鷄飯或時菜牛肉飯等等,明天餐牌就有豬頸肉飯、茄汁燴牛脷意粉、粟米魚柳飯一律都是48元, 每個星期菜單都不同。雖然便宜,不過沒有將貨就價,打開飯煲見到滿滿的肉餅堆在白飯上,這個份量一個男人真的未必吃得完,既便宜又豐富。

2018-02-26
  • 午市套餐煲仔飯