餐廳: 上海婆婆336 (iSQUARE國際廣場)
資訊:

6天前 0 瀏覽
今日晏晝又去咗iSquare嘅上海婆婆,上海菜不嬲都適合我口味,晏晝兩點過後仲有下午茶餐可以選擇。CP值超高。 仲可以點送。每碟餸$100樓下,份量唔會太多。可以試多幾隻 。首先,我試咗*大籠包*,皮薄餡靚,裡面嘅冠湯可以用吸管嚟飲,口感一流。接住嚟係*醬爆雞丁*,雞肉嫩滑,配上入微軟腍嘅蘑菇,味道好特別,讓人食完之後心情都好好。再來就係*蔥爆牛肉*,牛肉炒得剛好,蔥香四溢,搭配上米飯真係無得輸。而*韭黃炒鱔糊*就更加係一絕,鱔魚鮮嫩,韭黃嘅香味正好襯托出咗海鮮嘅鮮美。最重要嘅係,呢度仲有好多點心可以選擇,令我一次過滿足晒兩個願望。小炒菜式仲好夠鑊氣,以後晏晝又多咗個長期食堂