2024-06-11 0 瀏覽
同朋友行行下新蒲崗,見到間pizza餐廳,見個名幾得意就入去試下。我地揀左2款炸雞同1款烤雞。炸雞揀左原味同台式辣味,而烤雞就揀左檸檬味。講左炸雞先,兩款炸雞都皮脆肉嫩,值得一試。台式辣味食到有台灣嘅味道👅。兩款炸雞都有沙律菜伴碟,感覺上食完冇咁膩,個人私心推介原味炸雞👍夠哂juicy。檸檬烤雞配合左蜜糖,酸酸甜甜,好開胃。另外叫左BBQ味雞翼,食落幾入味,肉質幾嫩,bbq醬汁唔算太咸,好食👍之後叫左一個拿玻里烤雞薄餅,依度薄餅有細、中同大批揀。佢地細批係❤️形,岩哂用黎打卡👍除左打卡靚之外,味道都唔錯。就算揀左細批都多餡多汁,餅邊又香脆可口,岩哂口味😋😋我地仲叫左芝士焗西蘭花同芝士蘑菇薯蓉。西蘭花唔會焗得太熟,熱度岩岩好,味道亦都夠味。至於薯蓉味道都唔錯,芝士份量都滿意,食落口都好creamy。總結黎講,今餐體驗唔錯,值得推介👍👍👍

檸檬烤雞配合左蜜糖,酸酸甜甜,好開胃。

總結黎講,今餐體驗唔錯,值得推介👍👍👍