2023-09-29 54 瀏覽
上次黎過呢間餐廳既隔離飲過手搖飲品既時候見到有個$148既特價餐已經想試架啦,今次就平日lunch過黎食,諗住少人d唔洗排隊直入😆咁我地兩個人都係揀食全日鐵板燒優惠餐($148),呢個餐佢係可以揀牛或者豚肉,咁我地就一人揀一樣,食之前首先上左沙律前菜開胃先,跟住就有個師傅過黎幫我地整鐵板燒啦😋師傅將食材攞比我地睇下先,之後會問我地牛怕唔怕生,再開始幫我地煮,首先食既係隻蝦配蔬菜,隻蝦爽口彈牙,再加上師傅適當調味,好好味🥰之後就到牛同豚肉,師傅會加埋蔥同炸蒜片整,燒好塊肉就卷住蔥同炸蒜上碟,肉同配料好夾,加上塊肉燒既時候亦有調味,師傅手勢幾好,同埋特價餐既肉都係靚既,咬落去有肉既油份同肉汁,真係正🤩之後就係個炒飯,佢可以揀牛肉或者煙肉炒飯,咁我地就各揀一份,不過整既時候師傅都知我地係會share食,所以都係一次過炒比我地,個炒飯用d洋蔥同青椒等等炒香佢,加埋d肉碎整出黎香噴噴,好食,食飯既同時員工會比埋個麵豉湯我地飲,時間岩岩好👍🏻最後我地追加左鐵板焦糖多士($10),呢個多士好邪惡,係用牛油同糖去整,d糖沾滿多士上面,再燒得岩岩好金黃色,食落又脆又好味,就算食完要去減肥都要食呀🤣飲品方

飲品方面會有半價優惠叫comma既飲品,我就揀左凍白桃冰號加椰果($19),另一杯就係凍寒天青茶($17),兩杯飲品都保持上次水準,都係一樣咁岩我地口味🤪

呢間個特價餐我覺得係抵食,成個餐既種類同份量都適中,食曬就會夠飽,又有專人去為我服務,除左廚師,其他店員都做得好好,收碟都快,個餐仲要夜晚都一樣價先正,雖然我係食lunch😂
2023-09-26