2024-01-16
一向一邊睇住表演一邊品嘗美食嘅日式鐵板燒都唔便👀沒霖到竟然能喺熱鬧旺角就可以吃到,而且價格親民👏🏻🥗爆米花/沙律/前菜入座後可以一邊睇現場即整嘅焦糖爆米花,一邊食著蔬菜沙律+前菜開開胃😋熱辣辣拉絲嘅焦糖,真係正到冇得頂😍不過要嗱嗱啉食,唔係既話等凍咗有痴埋一齊嘅風險🤣🦐帶子/大蝦/季節蔬菜鐵板就喺面前,滋滋嘅聲音讓人迫唔及待😋食材經過鐵板嘅炮製之後,裡面竟然仲鎖住咗水份,炮製過程中仲會加入小許調味,無論單食定系點搭配嘅醬汁都好正👍🏻🐮美國牛肉薄燒燒前會問鍾意咩口感,我鍾意嫩d😏牛肉包裹著炸蒜+蔥,一啖落去可以感受到肉汁同埋滿口嘅蒜香🤤🍚牛肉蛋炒飯米飯粒粒飽滿已經充滿食慾,混合三色椒一齊營養均衡又健康😝🍮台式仙草凍滿滿嘅小料四分天下,攪拌一起後每啖都系幸福感☺️食完先後知後覺,如果加上牛乳就仲正😆成餐落嚟食得超飽,我冇留意仲有中場休息,臨近3點先入去,師傅都唔會燒得好趕,等我食得差唔多先開始下一樣,食材唔會錯失口感🥰
🥗爆米花/沙律/前菜
🦐帶子/大蝦/季節蔬菜
🐮美國牛肉薄燒
🍚牛肉蛋炒飯
米飯粒粒飽滿已經充滿食慾,混合三色椒一齊營養均衡又健康😝
🍮台式仙草凍