2024-02-24 36 瀏覽
平時係彌敦道行街,有時都想搵間牛腩鋪食飯,但往往都搵唔到。不過,依家旺角彌敦道近登打士街個邊開左九鼎記,以後去旺角行街又多個選擇!🔶咖喱牛四寶飯當然就要試下牛啦,我就叫左牛四寶飯,包括有牛筋、牛腩、牛肚及牛肝。全部都好入味,牛肚又爽口。至於牛腩唔會太肥太瘦,岩岩好。🔶八寶麵:八寶麵非常足料,有牛腩、牛筋、墨魚丸、牛丸、魚皮餃、頁丸等!樣樣都有得食,完全滿足貪心既我!湯底調較得好好,帶有濃濃既牛味!🔶麻辣墨魚鬚:依個小食大力推薦。首先,麻辣醬唔會好辣,完全掩蓋左墨魚鬚既鮮味。墨魚鬚份量幾多,鮮甜點又爽口,非常好食!🔶生菜:食左咁多好野,當然要叫碟菜清一清下啦。加$12就有,生菜都幾新鮮,抵食!

🔶咖喱牛四寶飯