2022-05-27
2038 瀏覽
喺平日下晝嘅三點 行過灣仔有少少肚餓 見到呢間台式餐廳有下午茶餐 見到價錢都幾抵食 就同友人入咗去食個下午茶☕️下午茶餐提供咗好多主食揀 可以按照自己嘅胃口揀一至三款主食 另外會再免費配飲品🥰 如果免費飲品唔啱飲 都可以加錢飲其他台灣特色飲品輕盈古早味滷肉飯滷肉肉粒都幾大粒 除咗瘦肉仲有少少肥膏🐷 雖然唔係咁健康 但係滷肉飯就係要有少少肥膏先好食 滷肉汁唔止面頭嘅飯有 食到最後都仲有滷肉味🤭輕盈必食滷牛飯通常餐廳都係用豬肉做滷肉飯 好少用牛肉做嘅😮 果然用牛肉做嘅滷肉飯牛肉味道好重 食得出真材實料 我就比較鍾意食牛 所以鍾意滷牛飯多過滷肉飯🐮海苔鹽酥雞(標準)鹽酥雞好脆口 上碟時好熱辣辣 大細啱啱好一啖一粒 咬落口仲有啲肉汁 如果海苔味再多啲就好啦😹 麻辣雞腎估唔到雞腎嘅份量咁多😻 麻辣味好香 會吸引你係咁食 但係又唔會辣得好辛苦 食到後期條脷會有少少麻痹👅 凍炭培烏龍茶烏龍茶味道一般 有少少淡 唔係太特別 由於本身冇落糖 所以都係比較健康既選擇🍵凍金鳳梨綠茶飲落有少少似鳳梨汁 茶底唔係太突出 但都幾特別🍍呢間台式餐廳食物質素唔錯 我會因為佢嘅滷牛飯再返嚟幫襯🤤
滷肉肉粒都幾大粒 除咗瘦肉仲有少少肥膏🐷 雖然唔係咁健康 但係滷肉飯就係要有少少肥膏先好食 滷肉汁唔止面頭嘅飯有 食到最後都仲有滷肉味🤭 輕盈必食滷牛飯
通常餐廳都係用豬肉做滷肉飯 好少用牛肉做嘅😮 果然用牛肉做嘅滷肉飯牛肉味道好重 食得出真材實料 我就比較鍾意食牛 所以鍾意滷牛飯多過滷肉飯🐮 海苔鹽酥雞(標準)
烏龍茶味道一般 有少少淡 唔係太特別 由於本身冇落糖 所以都係比較健康既選擇🍵 凍金鳳梨綠茶
飲落有少少似鳳梨汁 茶底唔係太突出 但都幾特別🍍
呢間台式餐廳食物質素唔錯 我會因為佢嘅滷牛飯再返嚟幫襯🤤