2023-09-28 17 瀏覽
同老公嚟開北角買嘢,好想食🇹🇼台灣嘢就決定嚟呢度試吓,好彩無令我哋失望,佢仲有個鞦韆打卡位set得幾靚,下次嚟一定要喺呢度影返張相👍🏼🍍鳳梨茉莉鮮果茶鮮果茶好豐富,有士多啤梨、蘋果、藍莓、青檸、百香果、唔甜又好消暑,個鳳梨醬仲係自家調製,加埋淡淡茉莉花香嘅茶,我連埋啲生果食晒😍🥭芒果沙冰沙冰好幼滑,唔會好甜,加埋cream好邪惡但又好難抗拒呀🙈🍜台式半筋半肥牛.微辣湯.拌麵浩爸好想食拌麵就叫咗呢個。刀削麵好彈牙,拌微辣湯唔會太辣好惹味,牛肉係半筋半肥唔會膩啱啱好👍🏼🐷話梅酸汁豬手鍋(配珍珠米飯)豬手好入味一啲都唔鞋口,話梅味係會食緊時慢慢滲出嚟,連骨都入埋味,雖然叫話梅酸汁,但一啲都唔酸,個汁好好送飯,紅同白蘿蔔都煮到好淋👍🏼2個晚餐定食都有跟前菜話梅汁車厘茄,好香話梅味,蕃茄仔好甜好開胃。我哋仲跟餐追加咗 #台鹵雞中翼 同 #紅蔥蒜香醬油生菜 ,而拌麵仲有甜品送,我哋揀咗 #花奶仙草凍,好有台灣風味,呢餐真係好滿足❤️

🍍鳳梨茉莉鮮果茶

🥭芒果沙冰
沙冰好幼滑,唔會好甜,加埋cream好邪惡但又好難抗拒呀🙈

🍜台式半筋半肥牛.微辣湯.拌麵

🐷話梅酸汁豬手鍋(配珍珠米飯)