2023-11-20 39 瀏覽
朋友係英國返黎香港,佢竟然最掛念香港嘅火鍋😆上網搵咗間有海鮮奐抵食嘅火鍋店✨只要平日去食~預先訂座兌換有「四人入座 HK$400電子現金券」‼️✨即係四人套餐每人約$200 就食到啦😋😋😋我哋揀咗雙拼火鍋~麻辣鴨血鍋& 鮮茄雜菜鍋🥰好足料嘅麻辣鴨血鍋,夠麻又香,唔係好食得太辣嘅都可以嘗試🥰鮮茄雜菜鍋湯底濃郁,酸甜好醒胃💕 用嚟食海鮮、菜就最啱啦😋😋😋龍蝦海鮮拼盤有澳洲龍蝦,大蜆,台山蠔,爽口嘅白鱔片✨ 龍蝦好貼心咁已經切咗塊,海鮮好鮮甜💕 蠔好肥美,煮完都唔會太縮,超鮮嫩,一口咬落去爆漿😋😋手切左安格斯可能有些因為手切,安格斯偏厚身,好有口感😋 雪花分布均勻,肉質鮮嫩,煮耐咗都唔韌😋 而且肉味好濃郁👍🏻👍🏻👍🏻豚肉片好食嘅豚肉片,肥瘦分布均勻,肉質厚實又唔韌,好有口感嘅一款豚肉片💕手打四寶丸手打軟好精緻🥰 最鐘意蟹籽蝦丸,鮮甜爽彈😋😋😋其他丸都值得試🥰鮮炸響鈴鮮榨嘅響鈴好大嚿😋 放落邊爐好快就可以拎起,cut咗湯底惹味得來 仲係香脆💕野菜盒菜嘅種類都幾豐富,有冬菇、粟米、雞髀菇、蕃茄、生菜&菜心等等✨ 食完肉,再煮生菜,給吸晒湯底真係好正🥰

龍蝦海鮮拼盤

手切左安格斯