2024-03-15 39 瀏覽
.⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯上次係尖沙咀天文台道食完中菜,準備回家嘅時候見到對面有間好開揚嘅酒吧餐廳,門口背開放式嘅設計坐滿晒飲酒嘅食客,令到我印象好深刻。今次重遊舊地,一於要試吓究竟佢係食啲乜嘢。睇一睇Menu先發現,原來佢係一間墨西哥餐廳。Mexican Beef Taco Salad 平時食taco都係一份餅包裹住肉餡,但係今次依個巨型沙律就用咗巨型雲吞狀嘅餅底。食之前要先打碎餅身,感覺上都幾好玩。入面最重要當然係牛肉粒,仲有芝士、牛油果同埋沙律菜,食落充滿肉香又滋味。Chicken Burrito食得墨西哥菜,一定唔少得burrito。淨係睇個餡就知道與別不同,雞肉用咗秘製嘅紅色醬料,加入大量嘅芝士,切開都會見到拉絲嘅狀態,好邪惡啊。Pork Ques依款係豬肉夾餅,配搭三種唔同醬料,如牛油果醬、乳酪和辛辣醬。三種配搭各有特色。最後當然唔少得飲品Avocado Smoothie,口感夠晒幼滑。如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘多謝大家!!!你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️ ⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯8Five2 Resto

Mexican Beef Taco Salad

Chicken Burrito

Pork Ques

你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️

⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

8Five2 Restobar (尖沙咀)
尖沙咀天文臺道8號地下2號舖