2023-02-27
早前黎到銅鑼灣搵朋友食lunch,朋友佢話想食呢間船皇好耐,於是就同佢黎左食🤣@torcharmhk#船皇 #船皇正宗泰國船麵 #泰國船麵 #泰國過江龍 #泰式奶茶 #銅鑼灣美食#尖沙咀美食#泰式串燒#大埔美食正宗泰國船麵 X 車仔麵系列四餸一麵 $56正宗船皇牛骨湯,湯底清香 唔會好鹹 啱曬想食清d既朋友米粉,勁幼細,唔似平時食開個款米粉,幼d好消化d唔辣既船皇海鮮醬、水炸豬皮、 陳皮魚蛋、蘿蔔、牛筋腩,個醬同d送夾埋都好好食,尤其係蘿蔔同豬皮,索曬湯底既味道,牛筋腩好淋,陳皮魚蛋好香 同彈牙泰式小食泰式炸春卷(3件)$22冇油億味,春卷皮好脆 好薄 入面係一條蝦 泰式無骨鳳爪 $22鳳爪爽身 酸辣味道適中泰妹單骨雞翼$22 5件雞翼味道本身醃製左 炸完好香脆秘醬通菜$14菜面頭有d炸蒜同洋蔥 味道好夾 非常泰式泰仔凍奶茶$21+凍柚子檸檬梳打水$18第一次飲泰式飲品係用碗裝,好盞鬼😆🙈奶茶味好香,奶又夠滑,平時係街飲開既泰式奶茶係冇得少甜既,但佢地可以比客人自己揀,大推呢款飲品最後同朋友升級串燒放題,每人加$68以下係我地食左既串燒菠蘿、翠玉瓜、牛舌、牛柳粒、雞腎、豬頸肉、雞、牛,
@torcharmhk
#船皇 #船皇正宗泰國船麵 #泰國船麵
正宗泰國船麵 X 車仔麵系列
四餸一麵 $56
正宗船皇牛骨湯,湯底清香 唔會好鹹 啱曬想食清d既朋友
米粉,勁幼細,唔似平時食開個款米粉,幼d好消化d
泰式小食
泰式炸春卷(3件)$22
冇油億味,春卷皮好脆 好薄 入面係一條蝦
泰式無骨鳳爪 $22
鳳爪爽身 酸辣味道適中
泰妹單骨雞翼$22 5件
雞翼味道本身醃製左 炸完好香脆
秘醬通菜$14
菜面頭有d炸蒜同洋蔥 味道好夾 非常泰式
泰仔凍奶茶$21+凍柚子檸檬梳打水$18
第一次飲泰式飲品係用碗裝,好盞鬼😆🙈
最後同朋友升級串燒放題,每人加$68
以下係我地食左既串燒
菠蘿、翠玉瓜、牛舌、牛柳粒、雞腎、豬頸肉、雞、牛,呢幾款都燒得好香,味道唔會死鹹,靠本身材料味道帶出黎💕💕