2018-02-21
正所謂一日之計在於晨, 早餐既重要性睇怕都唔駛肥妹仔我多講啦!!!!!初六肥妹仔我仲放緊假, 瞓到十一點自然醒就落街食過靚早餐先~~~通常如果肥妹仔我喺呢個鍾數想食埋午餐既話都會揀去三盞燈食過皇牌早餐, 因為佢個皇牌早餐有多士, 蛋, 麵同一杯野飲, 份量絕對可以令你頂到幾個鍾架!!!!皇牌早餐 $36牛油厚多士, 炒滑蛋個厚多士外表烘得香脆微焦, 有一面塗上滿滿既牛油, 試問又有牛油又香脆可口, 點會難食呢!!!!!!不過肥妹仔我建議份多士一定要趁熱食, 凍咗既話就浪費咗人地一番心機烘得香脆既厚多士了. 炒蛋無咩特別, 應該無落牛油去炒, 味道普通.....澳門蕃茄豬膶麵拿......沙爹牛麵肥妹仔我相信間間茶餐廳都有, 但係做得好食既蕃茄豬膶麵我估就唔係好多啦......三盞燈既蕃茄豬膶麵個蕃茄湯底好似罹宋湯, 酸酸甜甜, 有煮得軟諗既薯仔塊, 紅蘿蔔, 椰菜和西芹, 非常足料!!而且個湯底都幾杰身, 同粉麵一齊食真係會成碗湯都飲晒!!!!! 個豬膶份量唔小, 塊塊都大, 完全無臭豬蘇味, 而且塊塊豬膶都非常爽口, 一D都唔梅, 好食!!!!!!熱奶荼講過秘密你地知呀, 其實肥妹仔
皇牌早餐 $36
牛油厚多士, 炒滑蛋
澳門蕃茄豬膶麵
熱奶荼
講過秘密你地知呀, 其實肥妹仔我好鍾意飲港式奶荼架!!!因為港式奶荼可以飲到茶既荼葉味, 又可以飲到花奶果種香醇既奶脂味......三盞燈既熱奶茶奶味係輕輕濃過茶味, 非常啱肥妹仔我既口味, 好飲!!!!
100分既早餐~~