餐廳: 牛角日本燒肉專門店 (又一城)
資訊:

2020-10-13 3741 瀏覽
今日打風,好多餐廳都唔開。見牛角有開,今日又竟然唔洗點排隊,就去食個牛角lunch set。🥩燒肉定食 $95牛角lunch set嘅燒肉定食真係幾抵。每個set可以揀兩款肉,我揀左肩脊肉同牛肋肉,揀左燒肉汁。朋友就揀左原味。每款肉有四片。配燒肉汁嘅牛肉上面有芝麻,增添香味。肩脊肉比牛肋肉明顯好食好多,燒到半熟之後咬落去肉汁多好多,油香亦豐富好多。牛肋肉都有啲肉味嘅。啲牛肉就算唔點汁都好食。下次如果再食,會想睇下可唔可以兩款肉都揀曬肩脊肉。每個set都配昆布湯、迷你沙律、飲品同埋任食白飯。我地每set都加左$21將白飯改左香蔥溫泉玉子飯,好食好多,強烈建議大家揀呢個飯。個香蔥溫泉玉子飯入面有溫泉蛋、紫菜同埋蔥。將所有野同啲飯撈埋一齊,蛋汁滿佈每粒飯,每啖飯都有紫菜同蛋汁,有曬鹹味同鮮味,齋食個飯都好好食。每碗飯都好大碗,食完一碗其實都飽。不過貪食嘅我食左兩碗。昆布湯淡淡地冇乜特別。迷你沙律酸酸地,可接受但唔係好啱我口味。飲品方面我揀左橙汁。佢附送杯茶都幾好飲。不過服務方面真係麻麻,我每次黎呢間分店都覺得啲員工好唔主動留意食客嘅需要,我見其他食客同我一樣,每次叫加飯或者埋單都要揮好耐好耐

🥩燒肉定食 $95

每款肉有四片。配燒肉汁嘅牛肉上面有芝麻,增添香味。

每碗飯都好大碗,食完一碗其實都飽。不過貪食嘅我食左兩碗。

昆布湯淡淡地冇乜特別。

迷你沙律酸酸地,可接受但唔係好啱我口味。

飲品方面我揀左橙汁。佢附送杯茶都幾好飲。

不過服務方面真係麻麻,我每次黎呢間分店都覺得啲員工好唔主動留意食客嘅需要,我見其他食客同我一樣,每次叫加飯或者埋單都要揮好耐好耐手先會有員工留意到。唔知係牛角特色,定係淨係九龍塘分店係咁。

不過有樣幾好嘅係佢會比張「口罩紙」,跟住紙上面嘅instruction就可以摺到尾二嗰張圖嘅圖案,去放口罩。
2020-10-13