2018-12-03
係大埔餐廳林立嘅中心區,呢間餐廳坐得舒服、環境唔錯、食物質素高,芝士嘅食物款式好多~而且價錢合理,性價比真係好高,值得encore啊!最推介一定係芝士包!$85首先講個包,本身以為大大個裝芝士嘅包會又硬又乾,點知完全相反!佢嘅包好鬆軟,仲要包內搽滿蒜蓉牛油再烘到脆一脆!芝士同牛肋條嘅汁浸左好耐都仲鬆軟同有dd 脆,真係幾好味。牛肋條炆得好軟腍入味,但係完全唔會柴,反而幾嫩滑,加埋芝士、咖哩夾落舊麵包一齊食,大滿足~連配菜:薯角同沙律菜都幾ok。薯角係新鮮薯仔炸嘅,佢唔係脆卜卜,反而好似焗薯仔咁味同質感,外面脆脆地入面係薯蓉質感,食到薯仔原味~沙律菜份量都唔少,而且可以解膩。 呢個幾大件抵食。eye catching 飲品: disco ball咁嘅 荔枝梳打唔會好甜,幾fresh,仲要不停轉換顏色閃下閃下,打卡一流😂😂po 係Ig好多朋友問我係邊度😂所以都推介~芝士焗生蠔成隻手掌咁大嘅蠔!有芝士已經係好味嘅一半,焗蠔食落雖說唔係好新鮮嗰d,但係都幾有蠔味而且冇d 臭臭腥腥味,所以都ok。
而且價錢合理,性價比真係好高,值得encore啊!
最推介一定係芝士包!$85
eye catching 飲品: