2020-04-27 52 瀏覽
第一次去荔枝角呢個商場覓食,見到有間日式餐廳並唔係普通嘅連鎖集團,但裝修又好有日式居酒屋feel, 就同friend決定一試。由於防疫關係,枱同枱之間都有膠板隔住,食都食得安心啲。呢度有dinner set同散叫menu, dinner set可以自由配搭唔同小食同主食,不過我地最後都揀左散叫魚介叉燒蛤貝拉麵呢到主打拉麵,當然要試一試,呢款係新推出嘅拉麵,第一啖梗係要試一試佢嘅湯底先,果然係非常濃郁嘅蛤貝湯底,食得出係用左好多魚介蛤貝淆咗好耐,所以湯底特別甜,配合埋堅韌既拉麵,忍唔住一啖接一啖食曬。燒魚餅估唔到份量都幾多,有7件,燒得幾香口,攞來送酒一流,可惜無叫到🙈燒牛舌牛舌切得好薄身,有濃濃嘅黑椒味,唔會燒到好乾身,咬落仲好juicy滑蛋豬扒飯朋友話好耐無食過,結果冇令佢失望,豬扒炸到好鬆脆,洋蔥好甜仲有埋雜菇加埋滑蛋送飯,好滿足。埋單每人百幾蚊,性價比高既一餐,抵食!

由於防疫關係,枱同枱之間都有膠板隔住,食都食得安心啲。

魚介叉燒蛤貝拉麵

燒魚餅

燒牛舌

滑蛋豬扒飯

埋單每人百幾蚊,性價比高既一餐,抵食!