2023-10-10
《Sonia Coffee》係新蒲崗一間出色嘅咖啡店,抵食性價比高!首先係和風吉列蠔蛋包飯🍛,蠔炸得香脆,入面嘅蠔肉鮮嫩多汁,同蛋包一齊食,口感好豐富。另外仲有一碗味噌湯同埋新鮮嘅野菜沙律,湯嘅味道濃郁,沙律清新爽口,一齊食更加開胃。如果你係咖啡愛好者,一定要試下佢哋嘅熱朱古力鮮奶咖啡。呢杯咖啡有濃郁嘅朱古力味道同鮮奶嘅香甜,飲落好滑順,好適合享受一杯。自家制明太子海老餅漢堡係另一個必試嘅菜式,內裡明太子同海老嘅鮮味,每一口都彈牙。配埋新鮮嘅野菜沙律同炸薯角,沙律清爽爽,薯角炸得香脆,完美搭配漢堡。最後,我試咗佢哋嘅靜岡抹茶小豆窩夫配豆腐雪糕🫘🍵🧇🍦。窩夫香脆,一份4件,抹茶味道濃郁,內裡有豆腐雪糕同紅豆,甜而不膩,好適合作為甜品享用。