2016-07-09
平時工作咁大壓力,難得71連埋星期六日梗係要慰勞下自己食下好野啦!今次揀左係尖沙咀的嗚Fusion放題所謂早起的鳥兒有蟲吃,今日我地六點幾上到黎未開始多人,我地唔需要等位就有得食平時食開既放題都係一大疊order紙,每次叫都要幾張幾張咁交比侍應,其實都幾唔環保呢度可能考慮到呢點,佢係用一張order紙代替,只需填番menu上的no.就可以了,都幾方便!這個Menu都幾豐富,刺身、壽司、卷物、天婦羅、燒物等等應有盡有另外呢度的飲品係自助的,汽水、盒裝都有,仲有奶茶飲!先來一盤刺身,我地點了油甘魚和三文魚兩款食落都好新鮮,尤其是他的油甘魚,很有油脂香,不用點醬油都好好味然後又點了些壽司,有火炙三文魚、鰻魚壽司及加洲卷,值得一讚係佢既鰻魚, 放題來說絕對係超班!天婦羅看得出是用新鮮的油炸出來的,咬起來好脆口佢既鐵板牛肉粒整得很出色,燒出來好香蒜香味,又唔會燒得太韌,差D要叫多一碟小食我地點了: 雞翼、沙拉、雞軟骨等等不過呢碟雞軟骨真係好一般, 雖然炸得很脆,但實在切得太細粒了,完全冇口感..整體黎講食物素質都好好,再睇埋個價錢 :$200都唔使!呢間放題真係十分抵食,性價比很高,值得推介~
今次揀左係尖沙咀的嗚Fusion放題
平時食開既放題都係一大疊order紙,每次叫都要幾張幾張咁交比侍應,其實都幾唔環保 呢度可能考慮到呢點,佢係用一張order紙代替,只需填番menu上的no.就可以了,都幾方便!
另外呢度的飲品係自助的,汽水、盒裝都有,仲有奶茶飲! 先來一盤 刺身,我地點了油甘魚和三文魚
兩款食落都好新鮮,尤其是他的油甘魚,很有油脂香,不用點醬油都好好味 然後又點了些 壽司,有火炙三文魚、鰻魚壽司及加洲卷,值得一讚係佢既鰻魚, 放題來說絕對係超班! 天婦羅看得出是用新鮮的油炸出來的,咬起來好脆口 佢既鐵板牛肉粒整得很出色,燒出來好香蒜香味,又唔會燒得太韌,差D要叫多一碟 小食我地點了: 雞翼、沙拉、雞軟骨等等
整體黎講食物素質都好好,再睇埋個價錢 :$200都唔使!
呢間放題真係十分抵食,性價比很高,值得推介~