2023-04-11
📍銅鑼灣𝙲𝚊𝚞𝚜𝚎𝚠𝚊𝚢 𝙱𝚊𝚢❝抵食日式燒鳥🐥🔥多款稀有部位🤤推介!❞食開串燒有條癮😚呢間串燒店專食燒鳥🥰有好多唔常見既部位🤩都係好抵食!🥳我同屋企人都一致覺得 比起之前post過既串燒愛店 呢度燒得更有心機 每款都炭燒至微焦有火喉!🔥每枱都有一個大石盤 上面有幾款醬汁同七味辣粉 檸檬青檸🍋店員會將串燒擺上個盤🤣sapporo生啤都係買一送一🍺🌟𝙈𝙮 𝙍𝙚𝙘𝙨(懶人唔想睇 跟呢個list叫就ok✌🏻🤭)▪️熟成雞腿肉 $42▪️提燈 $42▪️免治雞肉棒 $38▪️雞腎 $36▪️雞心/雞尾/雞皮 $34 ($58/2串)▪️雞軟骨 $30 ($58/2串)▪️甘口嘉美雞全翼 $48▪️牛舌蔥卷 $48▪️鹽燒牛舌芯 $58▪️和牛雞內卵 $68特別推介雞腿肉 juicy嫩滑啖啖肉🤤雞心, 雞腎爽口彈牙又新鮮! 雞軟骨仲encore左幾串😆✌🏻雞皮燒到卜卜脆都好推介! 雞尾一粒粒燒到外脆一咬雞既油脂感爆發🤤仲試左唔常見既「提燈」🏮✨其實係輸卵管 每隻雞得一條! 食落似帶點筋膜既雞肉 又有雞肝油脂感 如果再惹味d更好 可以一試!😜朋友大推嘉美雞全翼✨我哋all in一人一隻🥳炸到好香脆 夠juicy熱辣辣
❝抵食日式燒鳥🐥🔥多款稀有部位🤤推介!❞
🌟𝙈𝙮 𝙍𝙚𝙘𝙨
(懶人唔想睇 跟呢個list叫就ok✌🏻🤭)
▪️熟成雞腿肉 $42
▪️提燈 $42
▪️免治雞肉棒 $38
▪️雞腎 $36
▪️雞心/雞尾/雞皮 $34 ($58/2串)
▪️雞軟骨 $30 ($58/2串)
▪️甘口嘉美雞全翼 $48
▪️牛舌蔥卷 $48
▪️鹽燒牛舌芯 $58
▪️和牛雞內卵 $68
朋友大推嘉美雞全翼✨我哋all in一人一隻🥳炸到好香脆 夠juicy熱辣辣 醬汁香甜 果然好正!💕
至於燒牛🐮除左必食既鹽燒牛舌芯 我幾中意牛舌蔥卷 薄牛舌爽口 點蛋黃食!🤤仲有望落好吸引既和牛雞內卵 牛肉配蛋黃冇得輸!✌🏻
꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍炭火地雞
銅鑼灣登龍街28號永光中心25樓
🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯…
#joys_銅鑼灣
🔖𝘔𝘰𝘳𝘦 𝘴𝘪𝘮𝘪𝘭𝘢𝘳 𝘤𝘶𝘪𝘴𝘪𝘯𝘦 /𝘧𝘰𝘰𝘥…
#joys_日本菜