2022-01-25 198 瀏覽
話說早排朝早book左同朋友去下葵涌診所度睇醫生,睇完就諗住睇下附近有咩食啦,先發覺原來行上少少有個麗瑤邨,入面原來仲有三間茶記,咁我地就揀左呢間麗瑤餐廳,入面係比較舊式既裝修,保留左好多舊時既風味,果陣我地叫左兩份早餐,價錢仲係好經濟 ! 30蚊都唔洗,係香港黎講已經算好少有啦 ! 佢地既早餐選擇都好多樣化,有比較特別既蕃茄濃湯,想食少啲既麥皮或者三文治都有我同朋友就分別叫左個炸茶肉絲米線 & 蕃茄濃湯鮮牛肉米粉,跟一份餐蛋半油多熱央多奶同埋一份油多熱啡,好少數地真係好足料 ! 炸菜肉絲米線真係好似係荃灣食到既既酸辣米線咁,只不過係平價版,而蕃茄濃湯都真係無厄人 ! 湯底真係好濃郁,仲有新鮮既蕃茄比我地食,真係十分之有誠意 ! 再講佢地既油多真係好好食 ! 佢地既多士包面係比較薄身飛邊,脆炸程度對我黎講係恰到好處,唔會太硬身咬損口腔牙肉,亦都唔會太林身無晒口感 ! 估唔到屋邨既茶記會食到咁有質素既油多 ! 絕對推介各位去試食 ! 另外佢地既跟餐野飲份量都好充足,一般茶記會用傳統細瓷杯裝,感覺飲完到喉唔到肺,另外佢地既咖啡同央都保留到港式茶記既味道 ! 地方確實係比較偏僻,客量比較少,

地方確實係比較偏僻,客量比較少,不過佢地既早餐質素都唔錯👍🏻