2023-07-26
繼續係🐰🎀生日月嘅慶祝活動 今次嚟咗仕德福酒店食自助餐🤪 呢個晚市自助餐真係好抵食 有幾可會酒店自助餐可以400蚊落樓丫😮 呢度座位都幾舒適 食物選擇就中西日等嘅食物都有魚生 冷盤魚生方面有幾款 三文魚 八爪魚 醋鯖魚 最受歡迎當然係個個都鍾意嘅三文魚啦🐟 見到店員間唔時都會refill 冷盤方面有海中蝦 松葉蟹腳 加拿大青口 蝦肉彈牙🦐 當然唔少得嘅係以人頭附上嘅每人新鮮生蠔4隻🦪 雖然生蠔size唔算好巨型 但係最緊要係味道鮮甜 好可惜每人只有四隻呀 想食多啲都冇得再攞中式小炒幾款小菜都幾惹味 有麻辣水煮牛肉 辣子雞🌶️ 薑蔥炒青口 海南鮮雞 仲有豉油皇三絲炒麵 炒得夠晒均勻 麵條仲幾有咬口西方滋味燒香草羊髀 呢個羊肉做幾唔錯 少少羊氈味 質地幾軟腍🐑 另外仲有BBQ汁燒排骨 香桃燒汁煎鴨胸 同埋泰式魚餅併薯格 燒排骨都有幾大件肉☺️日本風情日式茶碗蒸 日式焗扇貝 呢個扇貝肉幾大粒 仲見到會不停出爐 自助區仲有日式茄子 中華沙律同味付螺肉等嘅前菜甜品鍾意食甜品嘅朋友一定會好高興 因為甜品款式有好多😻 美式芝士餅 咖啡慕絲餅 法式焦糖燉蛋 同意大利芝士餅當然唔少得啦🍰 菠蘿牛油蛋糕 雜
魚生 冷盤
中式小炒
西方滋味
日本風情
甜品
鍾意食甜品嘅朋友一定會好高興 因為甜品款式有好多😻 美式芝士餅 咖啡慕絲餅 法式焦糖燉蛋 同意大利芝士餅當然唔少得啦🍰 菠蘿牛油蛋糕 雜果啫喱 紅豆芝麻球 呢個煎堆仔好香脆 入面係豆沙餡😄 焗葡撻 質素幾高 拍得住出面餅舖嘅出品 仲有即焗梳乎厘 不過呢個要夜晚7:30先出爐 每次製作嘅份量唔多 可以先攞咗等候牌仔再等梳乎厘出爐👍🏻 雪糕都有接近10款口味 有三個牌子嘅雪糕可供選擇 最吸引我嘅當然係回本之選movenpick雪糕啦🍦
飲品
有咖啡機 仲有懷舊枝裝汽水 啤酒 多種汽水係雪櫃🥤 蘋果汁 維他命水都係唔錯嘅選擇🧃
呢度嘅甜品真係好高質 我就最鍾意佢個焗葡撻☺️ 不過去到後期轉咗做Apple Crumble 食得兩件葡撻咋🥺