2022-08-25
以前喺海港城返工,最鍾意lunch去食海南雞飯同喇沙。不過轉左工作環境之後就無再去食🥲今日放工行經旺角中心嗰度,見到新開左一間食海雞同喇沙既餐廳,回憶湧現,即刻去試下!環境都幾靚入到去環境好闊落,坐得舒服❤️佢哋送餐有專人送,勁特別🤭🤭海南雞飯拼肉骨茶 $78好耐冇食過😝一上枱我已經流晒口水🤤🤤仲要價錢比海港城平,而且質素一d都唔輸👍海南雞入口皮嫩肉滑,而且有3款醬汁,每一啖都可以有唔同味覺享受😎新加坡喇沙摻摻$68呢個又係唔錯既選擇,佢地既麵條索汁,每一啖都係喇沙嘅味道,又唔會死咸👍小食拼盤 $88成個拼盤份量好足夠,有蝦餅、炭燒雞串、咖喱酥、菠菜豆腐、春卷全部勁香脆,好好食😋咖喱酥外脆內軟,估唔到咁驚喜🤤🤤🥰鮮油咖央多士 $22咖央多士都好耐冇食🤭🤭呢個相對冇乜特別,比較普通。不過食完飯,梗係要補充啲甜品入肚🤪🤪🤪點完食物飲品可以有半價優惠☝🏻☝🏻❤️所以整體評價覺得性價比超高🙌🙌佢哋個常餐都好吸引下次可以再試👇🏾👇🏾📌 星馬茶室 (旺角中心) (旺角)旺角彌敦道688號旺角中心一期地庫C1號舖#海南雞飯 #星馬料理 #星馬美食 #喇沙 #美食推介 #旺角中心美食 #旺角美食 #星馬茶
今日放工行經旺角中心嗰度,見到新開左一間食海雞同喇沙既餐廳,回憶湧現,即刻去試下! 環境都幾靚 入到去環境好闊落,坐得舒服❤️佢哋送餐有專人送,勁特別🤭🤭
海南雞飯拼肉骨茶 $78
新加坡喇沙摻摻$68
小食拼盤 $88
全部勁香脆,好好食😋咖喱酥外脆內軟,估唔到咁驚喜🤤🤤🥰
鮮油咖央多士 $22
📌 星馬茶室 (旺角中心) (旺角)
旺角彌敦道688號旺角中心一期地庫C1號舖
#海南雞飯 #星馬料理 #星馬美食 #喇沙 #美食推介 #旺角中心美食 #旺角美食 #星馬茶室 #yummy #foodie #hkblogger #teamhappyfoodies #globaleats #encore