2021-07-30
適逢海港城有泊車優惠,過5:00pm後,電子消費滿$100/$200/$300免2/4/6小時泊車,加上又有優惠卷推廣,覺得幾抵食又方便,而且呢晚係星期一,又可以訂到位。所以就決定咗係到食啦。燒牛舌:正常厚道,食落唔太軟,有小小韌,比較油,覺得鹽放的唔太夠,味道比較淡味。燒豚肉:十級肥!完全就係肥豬肉!都係覺得鹽放得唔夠,同埋超!級!油!燒雞腎:雞腎吃得出係事先有調味或醃製過嘅,夠味同埋燒得都夠香,口感唔會話硬或韌,呢串估唔到有小小驚喜。松葉蟹肉蟹膏壽司:呢一碟壽司平均每件比元氣嘅要貴10幾蚊,但明顯係見到雪白嘅蟹肉,口感都係比較鮮甜。和牛鵝肝壽司:如圖所視,鵝肝只有一點😂但牛係夠味,火灸後牛香更出。另外叫咗兩個壽司拼盤,當中有幾樣壽司重複咗,因為之前已食過幾次$360嘅拼盤,所以想試下其他,就叫咗以下兩個。兩個壽司拼盤主要分別係,特選果個味道比較濃,火灸嘅多,但個人覺得從口感及味道上判斷,火灸嘅壽司似係輕輕過一過火,其他嘅都係正正常常。左口魚壽司兩個拼盤之間就係相差有火灸同冇火灸過,特選拼盤嘅火灸左口魚壽司雖然係火灸過程中少咗啲時間,未如理想迫出魚油去增加香味,但相比起未經火灸嘅,味
燒牛舌
燒豚肉
燒雞腎
松葉蟹蟹膏壽司
和牛鵝肝壽司
千両壽司拼盤
千両特選壽司拼盤
左口魚壽司兩個拼盤之間就係相差有火灸同冇火灸過,特選拼盤嘅火灸左口魚壽司雖然係火灸過程中少咗啲時間,未如理想迫出魚油去增加香味,但相比起未經火灸嘅,味道稍為豐富。
帶子壽司係拼盤入面最多件數,有成4件!特選拼盤唯一不同果件就係加咗蔥😅。但帶子本身都唔錯,所以覺得還好。不過加咗蔥嘅個人不太喜歡。
千両都係行中高檔路線,都係呢個正常水平啦。而佢嘅壽司拼盤入面,$360拼盤中嘅拖羅壽司係個人比較喜歡嘅,雖然兩個拼盤中嘅蟹膏壽司及左口魚壽司都係個人比較喜歡嘅,但都唔係話太有驚喜。整體黎講都唔錯,加上用卷等各方面都好抵食,用卷係用唔加一嘅價錢去計算!平均每人$200有找。