2018-08-22 634 瀏覽
其實好少寫野,但眼見好多有誠意小店執下一間執下一間,決定略盡綿力,幫幫手。好耐冇上過西九龍,今日行過好想食啲撈檬呀生牛河呀之類既野,所以上左8樓food court 睇睇。呢間野一啲都唔起眼,比起另外果間有曾俊華張相加持既,其實行過左都唔覺。但無奈呢排窮窮地,一心想搵平野食,所以睇上左呢間。本來冇咩期望,叫左個雞排撈檬,因為肚餓關係,本身以為呢啲粉類一定唔夠飽,點知食落係好夠食。夠食其實好基本,佢仲要好平($32送飲品),而且味道幾好。酸汁唔會好酸,酸中帶甜,開胃既,配菜新鮮眼睇都乾淨既。同行細佬叫左個生牛河,同樣份量都足($33送飲品)。湯底清甜帶少少酸,河粉爽滑唔係魚蛋河果啲。生牛岩岩熟,有牛香味。我估佢都唔會係咩好牛飲,但都唔差了。唔好意思,呢張圖係食左少少先影。$32份量夠,送飲品,食落又ok,今時今日去邊搵呀?有機會再食。