2023-10-23
今日試吓泰式餐廳,估唔到公假仲有set lunch, 價格好實惠,由$62-$98、 加$22有兩款前菜,包飲品。清湯湯汁清澈,味道鮮美,帶些青瓜和芫茜風味。泰式奶茶口感香滑,淡淡的茶香,味道輕甜,幾ok.荔枝梳打十分冰涼解喝,滿滿荔枝風味,味道感覺自然不死甜。泰式船麵$66這船麵份量十足,豬肉幾嫩滑,仲有炸豬皮、豬紅同迷你肉丸,肉丸是ok的,湯底幾惹味,是肉味,但味道比較辣,吃少兩口要放棄了。Pad Thai $98鮮蝦金邊粉賣相不錯,旦絲網下是炒pad Thai, 大蝦有兩隻,幾彈牙,河粉的味道偏向酸味,唔會太乾太濕,味道是正常水平,但份量十足。豬頸肉幾正!烤得幾香,肉質爽嫩,沾上泰式醬汁,香口惹味蝦餅炸得唔油膩,口感彈牙,滿有蝦味。炸素春卷無乜特別,是正常春卷味道,但唔係好油,是脆的。炒通菜$48這通菜炒得夠鑊氣,菜也嫩口,但太辣了,吃了一口只能give up. 炸忙果糯米飯$28忙果唔係最甜最多汁,椰汁香滑甜美,但個人覺得正常的糯米飯口感會好D,這炸糯米飯的味道有少少奇特。
今日試吓泰式餐廳, 估唔到公假仲有set lunch, 價格好實惠,由$62-$98、 加$22有兩款前菜,包飲品。
清湯湯汁清澈, 味道鮮美,帶些青瓜和芫茜風味。
泰式奶茶口感香滑, 淡淡的茶香,味道輕甜,幾ok.
荔枝梳打十分冰涼解喝, 滿滿荔枝風味,味道感覺自然不死甜。
泰式船麵$66
Pad Thai $98
豬頸肉幾正!烤得幾香, 肉質爽嫩,沾上泰式醬汁,香口惹味
蝦餅炸得唔油膩,口感彈牙,滿有蝦味。
炸素春卷無乜特別, 是正常春卷味道,但唔係好油,是脆的。
炒通菜$48
炸忙果糯米飯$28