2018-12-11
今晚同幾位好友黎到呢間位於太子的西餐廳,餐廳內在燈光柔和,再配上每枱都有的蠟燭,頗為浪漫。今次4個人都點左幾多野,包括海鮮拼盤、Set dinner同埋一個pizza!XS海鮮拼盤,包括有生蠔、蜆、麵包蟹、青口及海蝦。生蠔肥美多汁,食落很creamy,而且還有淡淡的海水味,不用加上附設的醬汁或檸檬已經覺得好鮮甜!麵包蟹非常多膏,再配上附設的醋一齊食的話,口感及味道又另有一番風味!Set Dinner的前菜,黑魚籽青瓜海膽、北海道刺身帶子及龍蝦濃湯,3款都非常的骰,海膽味道鮮甜,帶子配有酸酸辣辣的醬汁,口感特別!而龍蝦濃湯是非常濃縮的版本,所以龍蝦味非常濃郁!澳洲M5和牛肉眼,超大塊的,多肉汁,而且牛的味道濃郁。再配有燒到個面脆脆地的燒薯及時菜,感覺清新!香煎原隻波士頓龍蝦配香蒜牛油汁,龍蝦很厚肉,肉汁豐富,配上香蒜牛油汁一齊食非常惹味!薯仔亦烚到剛剛好!Set Dinner還有餐飲,我們點了紅白酒,白酒有少少果香,適合女士飲用。不過沒有想過這裡的紅酒亦不錯,唔會拿喉,個人覺得也適合女孩子飲用。總括黎講,能夠係太子區食到有質素的西餐廳,確實不錯!這個價錢已經能夠食到和牛的海鮮拼盤,加上s
Set Dinner的前菜,黑魚籽青瓜海膽、北海道 刺身帶子及龍蝦濃湯,3款都非常的骰,海膽味道鮮甜,帶子配有酸酸辣辣的醬汁,口感特別!而龍蝦濃湯是非常濃縮的版本,所以龍蝦味非常濃郁!
總括黎講,能夠係太子區食到有質素的西餐廳,確實不錯!這個價錢已經能夠食到和牛的海鮮拼盤,加上set Dinner飲品也可以揀選餐酒,確實這CP值,有機會再跟朋友來試下其他食物!