2019-08-21
近日睇報導得知都市閒情李錦聯先生來到西九龍中心開餐廳,主打海南雞飯,我都想試好耐,難得今晚得閒,就去一試!上到西九龍八樓美食廣場,原來都有幾間海南雞飯,差啲搞錯,行到去近玻璃幕牆電梯位置,見到大大個ben哥真人坐響到,我就知我搵到喇!(不過無影相🙈)Ben哥好親切地招呼左我買飯,亦親自為我遞上托盤,不過呢啲都係其次,最重要係試味!就咁睇個賣相都幾吸引,但明顯個飯就唔係油飯,佢亦配左個汁點雞,酸酸地幾好味。個雞食落真係好滑,佢仲特登俾左雞脾我,其實雞脾都真係幾難煮到咁滑,我平時煮開都知,所以$48食到咁高質素既雞係幾超值!唯一可惜係個飯可以改進,如果有湯會更完美,始終海南雞飯係要配油飯同一碗湯!去過泰國你會明我講乜🤣希望更多人知道呢間餐廳,始終ben哥退休追夢創業,一定要支持!👏🏻