2024-07-22 302 瀏覽
{泰嘟嘟超正美食 - $448}天氣一熱就會回想喺泰國火車頭夜市嘅美食,呀!!真係好想去泰國呀,不過香港地勝在你一諗起邊個國家都可以食到果個國家嘅美食頂下癮!呢間泰嘟嘟真係頂晒癮,無論係食物質素至到裝修都真係還原泰國夜市風味,真盞鬼!♦️曼谷火山骨超正,一上碟真係好似仙境一樣,肉肉比在泰國本土食還要多,而且佢地調教成香港人口味,大大減辣,但仍保持泰式酸辣口味,連對面嘅麻甩女都食得好滋味!本麻甩就更加大愛啦!♦️泰式海南雞叫左半隻雞雞!份量都唔少,係大肥雞黎架,多肉得黎,仲要連雞胸都係滑滑地,煮嘅時間剛剛好,真係好味!♦️泰式生蝦之前食過其他真係夠膽死俾佳寶急凍生蝦我,但呢度唔同,隻隻大大爽口彈牙,而且逐隻送入cocktail 杯度,入面有大量醬汁,真心食完隻蝦都想飲埋啲醬!♦️龍眼冰+青檸梳打熱辣辣食咁多肉肉,一定要叫兩杯泰式特飲,扎扎實實嘅泰國風味,唔會太花巧,仲獨立俾一樽泰國梳打水,但本麻甩勁鍾意!美味程度:😋😋😋😋環境指數:🎇🎇🎇🎇番食機會:🦍🦍🦍🦍📍 #泰嘟嘟 (大角咀)大角咀利得街14號地舖
{泰嘟嘟超正美食 - $448}

♦️曼谷火山骨

♦️泰式海南雞

♦️泰式生蝦

♦️龍眼冰+青檸梳打

美味程度:😋😋😋😋
環境指數:🎇🎇🎇🎇
番食機會:🦍🦍🦍🦍

📍 #泰嘟嘟 (大角咀)
大角咀利得街14號地舖