2023-06-13 148 瀏覽
屋企人生日,當然要去食自助餐慶祝一下,今日我地去左位於葵涌的「悅品酒店The Platter 」食海鮮盛饌自助晚餐。成人每位只係$498,小童每位$368,而且仲有75折優惠,$400有找就可以食到。自助餐包羅萬有,有刺身、熱食區、沙律、海鮮凍盤、即烤串燒、鐵板燒、炸物、中西式湯、甜品、生果、飲品等等,都好多選擇。第一時間當然要拎我至愛的刺身,有吞拿魚、希靈魚、三文魚,刺身新鮮,其中三文魚好肥美。凍盤區有多款沙律菜、粟米、什錦凍肉、鴨胸、意粉沙律、紫薯沙律等等,款款都好吸引美味。凍盤海鮮有青口、蟹腳、凍蝦、螺其中蟹腳食落啖啖肉,好鮮甜,食左好多轉,而凍蝦爽口彈牙,而且Refill 得好快。熟食區都有好多選擇,有湯炒時蔬、刴椒魚、日式照燒雞、豉椒炒蜆、辣酒煮花螺、福建炒飯、蟹肉扒西蘭花,其中豉椒炒蜆、辣酒煮花螺,處理得好好,沒有沙,夠辣夠惹味。飲品區除左咖啡、茶,橙汁、雜果賓治、紅豆冰之外,而到白酒、紅酒都係任飲。食完食埋甜品和雪糕,就真係飽到上心口

食完食埋甜品和雪糕,就真係飽到上心口