餐廳: 安南越式牛肉粉X越茶
資訊:

2022-02-24 62 瀏覽
睇個名已經知道呢間係食越南菜,除咗有各類越式名菜、正宗越系地道美食之外,佢哋亦都提供港式、越式及台式既特飲。「安南」其實係越南既古稱,越南曾係法國殖民地,結合咗東方同法式飲食文化。係疫情期間,外賣自取都可享有8折優惠(下午茶時段除外)。🌟鮮茄牛腩湯河粉(下) $47可以揀粉絲、河粉或者金邊粉,我轉左金邊粉。即使係下午茶面底嘅份量都好大,鍾意呢款蕃茄味夠濃,牛腩份量都算多,而且唔會好鞋。🌟香茅豬扒湯河粉(下)$47呢款叫咗河粉,香茅豬扒會分開上,唔會浸到林晒,不過有啲啲乾身。但都係好抵食🌟蟹鉗肉網卷 +$25每個餐可以優惠價加配一款小食,呢款都唔錯,有啲似越式炸春卷,但餡料就轉左蟹肉🌟酥炸海鮮福袋 +$25係幾得意嘅一款小食,口感有啲似炸雲吞🌟(是但一杯)是Q彈港式珍珠奶 +$12套餐加$12就可以轉一杯越茶,好大杯。珍珠都幾Q彈,茶味夠香🌟(我沒意見)荔技烏龍青茶 +$12呢杯就比較清,叫咗半甜,會飲到淡淡嘅茶香同荔枝味。📍安南越式牛肉粉X越茶 (將軍澳)將軍澳欣景路8號新都城中心2期2樓2021-23號舖

🌟鮮茄牛腩湯河粉(下) $47

🌟香茅豬扒湯河粉(下)$47

🌟蟹鉗肉網卷 +$25

🌟酥炸海鮮福袋 +$25
係幾得意嘅一款小食,口感有啲似炸雲吞

🌟(是但一杯)是Q彈港式珍珠奶 +$12

🌟(我沒意見)荔技烏龍青茶 +$12
呢杯就比較清,叫咗半甜,會飲到淡淡嘅茶香同荔枝味。

📍安南越式牛肉粉X越茶 (將軍澳)
將軍澳欣景路8號新都城中心2期2樓2021-23號舖