2023-12-27 4217 瀏覽
其實我都係應朋友邀請過到嚟食飯呢度嘅格局係類似上樓舊式菜館嗰種格局今晚嘅菜都十分之豐富雖然呢度好出名爵士湯,但係我哋就叫咗個燉湯翅仔,嚟到每人一碗好大碗,我哋個個都好震驚,燉湯翅好足料,一排排嘅翅粗過牙籤,另外佢嘅湯底都係偏濃厚嗰種,而唔係清湯嗰種。講到最出色,就係個奄仔蟹肉餅所有蟹嘅精華都去晒個肉餅度,呢個肉餅用嚟撈白飯一流!花膠炒飯都係名菜之一,雖然我係一個女仔唔係好鍾意食飯,但係我都食咗兩碗,真係好好食!佢係類似福建炒飯嗰種汁炒飯,但係個鍋底都會有少少飯焦,正!我哋仲有叫到羊腩煲,白切雞,回鍋肉,上湯菜⋯ 其實我哋七個人,有五個女仔,都唔係好大食,不過個阿姐係咁叫我哋嗌多啲嘢食呢度有啲餸,都係偏鹹嘅,但係就真係鑊氣十足同埋好大碟👍🏻👍🏻👍🏻最搞笑係老闆會出嚟同所有食客敬酒,佢係會用香港小姐嘅音樂去襯托自己出場,真係好搞笑!令全場氣氛為之一振👍🏻👍🏻另外甜品我哋食咗即磨杏仁糊,呢個杏仁糊真係好足料,而且好香濃。總括嚟講我哋雖然食唔晒好多嘢仲打埋包添,但係為返都只係六百幾蚊人均,而呢個食物質素真係幾抵食👍🏻👍🏻
其實我都係應朋友邀請過到嚟食飯
呢度嘅格局係類似上樓舊式菜館嗰種格局

今晚嘅菜都十分之豐富

講到最出色,就係個奄仔蟹肉餅
所有蟹嘅精華都去晒個肉餅度,呢個肉餅用嚟撈白飯一流!

奄仔蟹蒸肉餅
奄仔蟹蒸肉餅