2015-12-20
身為港島人 其實好少搭西鐵今次朋友介紹 即管黎試下係咪真係咁正CHA:RM離地鐵其實唔係好遠好容易就搵到~一坐低店員就比左啲泡菜我地啦先睇下menu有咩選擇種類都幾多 而且價錢都唔貴而lunch hour就更抵食了!芝士辣炒年糕 $58 份量都算多 雖然芝士冇好誇張地多但都算拉到絲~而且年糕好煙韌 唔會林到冇哂口感而個汁都唔錯 唔會非常速岩香港人口味除了炒年糕 仲叫左個泡菜煎餅 $45 相比起炒年糕依個相比起冇咁正因為我覺得油左少少不過味道都係好xd 如果少啲油就仲正~牛肉紫菜飯卷 $48 我真係好中意食gimbap雖然自己整唔難 但因為懶既關係通常都係起街買/食而堂食既紫菜飯卷通常都8x/9x好貴但依度只需$48 即刻叫左黎試🙈️味道 好 好 味😶️牛肉真係落足料 唔係比少少就算🌚️而且份量都好大 一啖食對我黎講有啲困難😂️唔食牛肉既朋友都唔洗驚因為除左牛肉仲有好多唔同既款式可能選擇!韓式拌飯 $55 (lunch hour:$45) 依個拌飯都好足料另外有辣醬去撈lunch去食$45真係幾抵又大又好味!!韓式芝士蛋卷 $70 依個唔難食既 但我覺得一般般 普普通通唔會係我first pri
今次朋友介紹 即管黎試下係咪真係咁正
CHA:RM離地鐵其實唔係好遠
好容易就搵到~ 一坐低店員就比左啲泡菜我地啦
先睇下menu有咩選擇 種類都幾多 而且價錢都唔貴
而lunch hour就更抵食了! 芝士辣炒年糕 $58 [8/10]
份量都算多 雖然芝士冇好誇張地多
但都算拉到絲~
而且年糕好煙韌 唔會林到冇哂口感
而個汁都唔錯 唔會非常速
岩香港人口味 除了炒年糕 仲叫左個泡菜煎餅 $45 [7/10]
相比起炒年糕依個相比起冇咁正
因為我覺得油左少少
不過味道都係好xd 如果少啲油就仲正~ 牛肉紫菜飯卷 $48 [9/10]
我真係好中意食gimbap
味道 好 好 味😶️
牛肉真係落足料 唔係比少少就算🌚️
而且份量都好大 一啖食對我黎講有啲困難😂️
唔食牛肉既朋友都唔洗驚
因為除左牛肉仲有好多唔同既款式可能選擇! 韓式拌飯 $55 (lunch hour:$45) [8.5/10]
依個拌飯都好足料
另外有辣醬去撈
lunch去食$45真係幾抵
又大又好味!! 韓式芝士蛋卷 $70 [6.5/10]
依個唔難食既 但我覺得一般般 普普通通
唔會係我first priority!
其實份量都好大 一個人一定食唔哂
入面有紅蘿蔔 洋蔥
仲有芝士! 又係可以拉絲~
喜歡食蛋既朋友可以一試 而CHA:RM都有啲韓國飲品比大家選擇
梨子汁 $12 [9/10]
我覺得真係好好飲
飲落係有啲梨子既粒粒
好味道 唔知香港邊度有得買~
整體黎講我覺得依間小店食物質素都幾有水準~
野食味道都係好味既 而且價錢同港島比唔算貴
而且老闆都好健談 又會問下我地啲野食好唔好味