2024-02-21
今日經過K11 Art Mall 高質日本餐廳” 雪村”見到佢指定菜式做緊半價優惠🈹,真係勁抵😍✨北海道岩蠔🦪 $29/隻 (半價後)現場見到差唔多人人都叫咗岩蠔🦪,不得不試! 食落新鮮肥美,上面仲有三文魚籽同青檸仔! ✨🦀蟹肉海鮮蒸蛋 $38呢個真係近年我喺香港食過性價比最高嘅茶碗蒸😍上面有層新鮮蟹肉, 唔係蟹柳! 蒸蛋仲整得好夠味道,質感好滑☺️✨🍗自家製免治雞肉 $34 (半價後)免治雞肉呈圓形,上面有個日本蛋黃, 食落幾香脆,加埋醬汁食都幾好食! ✨🦀軟殼蟹手卷 $38我中意佢唔會勁多飯, 主角軟殼蟹大大件, 而且炸完都無油膩感!✨🍱角切鮮魚丼 $148同樣係唔會好多飯, 而且飯已經調好味, 唔洗另外加豉油! 上面鋪滿刺身,有蝦、三文魚、吞拿魚、玉子粒等, 夠晒豐富!✨🍣炙燒三文魚卷 $68三文魚燒到入面唔係全熟, 反而仲好食! 出面有炙燒香味, 入面口感嫩滑, 推薦! ✨🐔日式唐揚雞 $58熱辣辣炸起,水準之作依家餐廳部分酒類🍸都有半價優惠, 我飲咗🥃黑加侖子酒, 甜甜地, 幾易入口🥰另外, 店家仲好與時並進, 連🍋鴨屎香香水檸檬茶都有得飲, 味道仲好唔錯ga🤣
✨北海道岩蠔🦪 $29/隻 (半價後)
✨🦀蟹肉海鮮蒸蛋 $38
✨🍗自家製免治雞肉 $34 (半價後)
✨🦀軟殼蟹手卷 $38
✨🍱角切鮮魚丼 $148
✨🍣炙燒三文魚卷 $68
✨🐔日式唐揚雞 $58
熱辣辣炸起,水準之作