2019-10-11
抵食高質養生打邊爐放題!本身唔特別好打邊爐,因為成日都覺得好肥,好熱氣,但係食過呢間之後,我有少少鍾意咗打邊爐🥰事關呢度有自家製嘅涼茶,仲要無限添飲!款式都好多青檸薏米水、羅漢果茶、竹蔗茅根.....仲要係任飲嘅!唔怕燥💕醬汁全部自家製,炸蒜真心讚!野生泡椒都好香,不過我唔食得太辣,冇試到雖然話係任食,但係都有次序,一開始,店員會先上刺身,勁誇張!隻碟大過張枱,唔知係因為我哋有10個人食所以大,定係本來都咁大呢?材料好多,海膽成板上,帶子厚厚,其他材料都算新鮮😋是日小菜都係任食,炸茄子出色😋出色到一上枱有成碟唔見咗🤣所以相都影唔到🙈跟住就食雞煲,雞件仲多過平時出去食,而且香口嘢未,醬汁辣得黎又唔會太咸,重點,都係任食😋雞煲滿足完之後,就打邊爐啦,店員會換過一個養生煲,我地揀咗花膠雜菌湯,上枱先熬,確保冇味精,打邊爐嘅材料都新鮮,而且款式都算多,不過鍾意食牛嘅朋友,就可能少啲選擇啦!花甲、聖子一定要食,超新鮮!食得出材料嘅鮮味,三點蟹我就略嫌冇乜肉食,不過煲湯一流,蟹嘅鮮味落晒湯底裏面🤩正!三色手打丸都係值得推介嘅,特別係豬肉丸,爽口彈牙!每人圍返都係三百幾蚊,食完都唔會有罪惡感,健康打
雖然話係任食,但係都有次序,一開始,店員會先上 刺身,勁誇張!隻碟大過張枱,唔知係因為我哋有10個人食所以大,定係本來都咁大呢?材料好多,海膽成板上,帶子厚厚,其他材料都算新鮮😋
跟住就食 雞煲,雞件仲多過平時出去食,而且香口嘢未,醬汁辣得黎又唔會太咸,重點,都係任食😋
三色手打丸都係值得推介嘅,特別係豬肉丸,爽口彈牙!
每人圍返都係三百幾蚊,食完都唔會有罪惡感,健康打邊爐之選!
座位算多,就算成班人食都冇問題