2021-05-18
為食妹👧🏻發現喺Togetda 訂枱食Omakase 。第二位有半價丫😱。仲諗🤩快d訂枱啦。Omakase 有兩款。食豪d揀咗💫感恩滋味就夏之梅。💫前菜合桃小女子 + 柚子蘿蔔柚子蘿蔔係自家製。平時好少食漬物。醃得好入口。好開胃😌。薯仔沙律 薄切鮑魚配咗鮑魚肝醬。連埋冬菇同蘿蔔一齊食。口感層次豐富。胡麻醬明蝦。爽口彈牙。菠菜解膩冇甘溜😛。💫刺身薄切左口魚。上面小小一塊係燒咗嘅左口魚邊。上面加咗海膽粉。鹹鹹香香好鬼夾。點埋個柚子酸汁就完美😋。沖繩海葡萄食落有少少鹹。北海道角螺。三個字形容。爽脆甜。😍大愛。愛知縣無花果配北海道毛蟹肉。無花果鮮甜多汁。蟹肉mix埋蟹膏。好滋味😍。旁邊嘅jelly係乜東東?係和歌山嘅南高梅。用咗3年時間釀製既啫喱。梅味濃郁☺️。左)金目鯛。呢塊金目鯛超級肥美。一咬魚油滲滿口腔🤩。好鍾意呢個感覺。中)大拖羅厚切肥美。入口即化。右)鯖魚配上和風汁。味道提升不少。💫特上壽司北海道海膽中拖羅赤鯥魚赤貝真鯛海膽同拖羅最討我歡心❤️。海膽鮮甜唔會腥。中拖羅鮮味滿分。好想encore😬。 💫鱈場蟹肉天婦羅蟹肉上面加咗塊紫so葉一齊。食落淡淡清香無甘膩。粟米芯爽甜宮崎A4和牛🤪
食豪d揀咗💫感恩滋味就夏之梅。
合桃小女子 + 柚子蘿蔔
柚子蘿蔔係自家製。平時好少食漬物。醃得好入口。好開胃😌。
薄切鮑魚配咗鮑魚肝醬。連埋冬菇同蘿蔔一齊食。口感層次豐富。
胡麻醬明蝦。爽口彈牙。菠菜解膩冇甘溜😛。
呢塊金目鯛超級肥美。一咬魚油滲滿口腔🤩。好鍾意呢個感覺。
中)大拖羅
厚切肥美。入口即化。
右)鯖魚配上和風汁。味道提升不少。
北海道海膽
中拖羅
赤鯥魚
赤貝
真鯛
💫鱈場蟹肉天婦羅
蟹肉上面加咗塊紫so葉一齊。食落淡淡清香無甘膩。
粟米芯爽甜
宮崎A4和牛🤪和牛肉嫩。肉汁滿滿。
師傅慢煮咗六個鐘。味道鮮甜濃郁。
柚子雪葩🍧
北海道🍈
🍓卷蛋
甜品有三款。真心大滿足🥰。