2023-11-09
小寶套餐 $238/位套餐非常多元化, 有前菜、主菜、任食火鍋, 性價比嚟講真係無得輸, 而且食物質素亦相當唔錯, 我同朋友食完都好滿意, 大家都話下次再嚟. 錦繡前菜一坐低餐廳會先送上4款前菜, 包括泰式鳳爪、牛肚絲、涼拌雲耳、台灣腸. 鳳爪同牛肚絲味道都係酸酸辣辣, 非常開胃.主菜包括有老壇酸菜魚、藤椒烤魚、古法羊腩煲等,可以六選一, 我哋今次就揀左椰子雞煲, 雞肉份量非常充足, 值得一讚係雞肉真係好嫩滑, 配搭椰子湯, 令雞肉更加清甜.火鍋湯底亦都係六選一, 包括鴨血麻辣鍋、澳門豬骨鍋、馬來喇沙鍋等, 款式非常多元化. 而我哋就揀左花膠美人鍋, 鍋料都好豐富, 有杞子、紅棗, 仲有好多舊花膠, 撈極都仲有, 非常足料. 之後就到任食火鍋既部份, 除左可以qr落單肉料、丸類等之外,出面都仲有好多餃子、海鮮, 例如水魷、帶子等. 而肉類亦都有幾款, 今次就試左安格斯牛板翼、伊比利亞黑毛豬、紐西蘭羊肉, 全部肉質都相當不錯, 以套餐價錢嚟講, 絕對係非常抵食. 飲品區除左一貫常見既茶飲、汽水, 另外仲有自家既竹蓆茅根, 打邊爐最啱.
錦繡前菜