2024-04-11
呢間係大熱嘅台式🍲火鍋店,好彩我哋早啲入座🪑,如果唔係走嘅時候門口😳排滿人都唔知要等幾耐,入邊地方☺️又大又寬敞,冷氣又夠凍❄️,而且價錢好抵食💰,值得一再幫襯。佢哋飲品🧃款式勁多,有多款啤酒🍺、冷/熱清酒🍶同埋梅酒🥃任飲,而且仲有港式🇭🇰奶茶同埋台式嘅珍珠奶茶🧋添!自助區有各式😋前菜同埋醬料,仲有多種台灣直送嘅🍲火鍋食材,我朋友就話鍾意佢有水蓮😍,我就鍾意有🌶️麻辣小龍蝦🦞任食。佢哋嘅火鍋湯底🤤選擇亦都不遑多讓,佢嘅龍蝦頭湯底味道都幾鮮味濃郁,出乎我意料中咁正。我哋揀嗰個餐主打SRF美國極黑和牛、美國牛肩胛片同埋美國安格斯牛板腱,肥美可口各有特色,而且佢哋嘅封門柳亦都好嫩好香牛味。海鮮配料方面都幾有特色,特別係有海參、花膠同埋帆立貝,而且海蝦都好鮮甜彈牙,呢期佢哋仲有埋田雞髀添。佢哋仲有幾款小食,特別係燒乳鴿皇外皮又薄又脆,肉質味道都幾香濃幾好味。甜品櫃入邊有好多唔同種類嘅甜品,我覺得比較有特色嘅係有楊枝甘露同埋三色芋圓,加上佢哋雪糕係有 Häagen-Dazs 任食,勁正!不過我最後仲發現水果區有新鮮嘅士多啤梨,完全出乎我所料!