2023-04-04
中午同朋友喺旺角睇完戲,梗係喺附近搵嘢食啦!見到雅蘭嘅花椒子,用太空來做主題的川菜火鍋餐廳,鍾意食辣既我當然要去試吓。🌟大食嘅我哋揀咗120分鐘火鍋放題,放題分別有太空級、銀河級和宇宙級,我哋揀左銀河級,而湯底2-4人就可以免費揀鴛鴦湯底,我揀咗麻辣鴨血湯鍋及加錢升級養顏花膠雞鍋,真係物超所值🤩🌟🌟養顏花膠雞鍋有半隻雞喺入面,花膠又多,真係好足料,店員幫我哋剪開,容易食,花膠湯清甜滋潤,我都飲咗兩碗😋😋麻辣鴨血湯鍋的辣度適中,鴨血煙靭彈牙,蜂巢豆腐吸晒湯汁,非常惹味。🌟🌟超級推介必食手切牛小排,厚度適中,軟滑多汁、牛肉味濃👍🏻🌟🌟西班牙豚肉片口感嫩滑、紐西蘭羊肉卷口感細膩,羊騷味不太重🌟🌟牛栢葉爽脆可口、菜肉蝦雲吞鮮味彈牙、鮮製魚皮餃又爽又滑、原來油炸鬼打邊爐非常夾,同響鈴一樣,吸埋麻辣湯汁一齊食,比響鈴更多有質感🌟🌟飲品造型特別,熱飲用回收桶的造型杯😍,打邊爐最緊要飲竹庶茅根水,仲有甜品😋🌟今次兩個人試唔曬咁多種類嘅食物,下次真係要一大班人黎試曬先得,人多可以book房添😍