2022-06-23
男朋友生日,所以book 左呢間慶祝,今次我地叫左14件壽司或天婦羅set $580 (我地簡左10件壽司 + 4件天婦羅)套餐包括餐前沙津、燉蛋、湯及甜品、總結壽司比天婦羅出色,天婦羅即炸,新鮮熱辣辣,外衣厚度適中,唔會好厚。壽司🍣1️⃣ 九洲池魚 配海苔醬2️⃣ 赤背3️⃣ 中拖配大拖蓉4️⃣ 長崎青魚配法國魚子醬5️⃣ 鰹魚6️⃣ 北海道餃蝶魚7️⃣ 白海膽&馬糞海膽8️⃣ 瀨尿蝦配櫻花蝦 脆9️⃣吞拿魚蓉 天婦羅 手卷🔟焦糖玉子天婦羅🍤1️⃣ 海蝦2️⃣ 沙追魚3️⃣ 小香魚4️⃣ 鮑魚1. 九洲池魚 配海苔醬 ⭐️⭐️⭐️⭐️配搭好好食好夾,池魚一啲都唔腥2. 赤背 配青瓜粒⭐️⭐️⭐️肉質爽口鮮甜好食3. 中拖羅配大拖羅蓉⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️面頭配上芥辣蓉令拖羅鮮味昇華,入口即融,好好食🤤4. 長崎青魚配法國魚子醬⭐️⭐️第一次食生嘅青魚,口感軟,食落有少少腥5. 煙燻鰹魚 ⭐️⭐️⭐️⭐️經煙燻製作,配上芝麻食落非常香口,好食6. 北海道餃蝶魚⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️係今次14件壽司入面最好食🤤肥美,灸燒左嘅餃蝶魚,油脂重,配上魚肝醬,食落口香濃,油脂重,入口即化,好好食🤤7. 白海膽&馬糞海膽⭐️⭐️⭐️⭐️一啖好creamy 好甜嘅白海膽,一啖少少海鹹香味嘅馬糞海膽,配撈好
壽司🍣
2️⃣ 沙追魚
3️⃣ 小香魚
4️⃣ 鮑魚
1. 九洲池魚 配海苔醬 ⭐️⭐️⭐️⭐️
配搭好好食好夾,池魚一啲都唔腥
2. 赤背 配青瓜粒⭐️⭐️⭐️
肉質爽口鮮甜好食
3. 中拖羅配大拖羅蓉⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
面頭配上芥辣蓉令拖羅鮮味昇華,入口即融,好好食🤤
4. 長崎青魚配法國魚子醬⭐️⭐️
第一次食生嘅青魚,口感軟,食落有少少腥
5. 煙燻鰹魚 ⭐️⭐️⭐️⭐️
經煙燻製作,配上芝麻食落非常香口,好食
6. 北海道餃蝶魚⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
7. 白海膽&馬糞海膽⭐️⭐️⭐️⭐️
一啖好creamy 好甜嘅白海膽,一啖少少海鹹香味嘅馬糞海膽,配撈好左嘅海膽蟹肉壽司飯,食落口非常香濃,啖啖海膽一口甜一口少少鹹,幾特別
8. 瀨尿蝦配櫻花蝦 ⭐️⭐️
瀨尿蝦爽口配上香脆櫻花蝦,都好香口,略嫌有啲乾身
9. 拖羅蓉配天婦羅手卷 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
拖羅蓉配天婦羅,增加口感嘅層次感,油脂重,好食
10. 海蝦天婦羅🍤 ⭐️⭐️⭐️
11. 沙追魚 ⭐️⭐️⭐️⭐️