2021-11-06
襯weekend得閒去左好少去ge大圍行下兼食下野。呢間餐廳比較隱蔽,附近有人踩單車,踩到攰過黎食下野,抖下再踩下都唔錯。呢度有酒飲,仲有波睇添。餐廳仲有大吊燈,增加少少華麗感。我同男友黎食lunch所以就無飲酒,叫左兩個lunch set share黎食。咖喱豬牛肋條配薯菜$78 lunch set有餐湯同沙律同飲品跟,落左單好快就上餐湯同沙律,沙律份量好多,沙律菜亦新鮮,配埋沙律醋食非常開胃。牛肋條份量都唔少,我地share黎食都可以每人食3條左右,薯角就略為炸得唔夠時間,但我個人口味就鍾意佢無落太多鹽,唔會好咸,健康啲。蔥油脆豬扒餐$68 豬扒份量同牛肋條一樣都唔少,炸衣唔會好厚。餐飲(特飲加$12) 免費餐飲有咖啡,茶,連水果茶都可以揀。我地就各自加左$12要荔枝梳打同cappuccino。總括而言,呢度ge野食味道同份量都同價錢成正比,lunch仲要無加一,lunch set仲要包左湯,沙律,主菜同野飲,我就覺得屬於抵食之選。
咖喱豬牛肋條配薯菜$78
蔥油脆豬扒餐$68
豬扒份量同牛肋條一樣都唔少,炸衣唔會好厚。
餐飲(特飲加$12)