2018-10-07 1483 瀏覽
好姊妹早前於網上見到呢間酒店餐廳有一個算係抵食既下午茶Set,所以就一早book定位,同我星期六黎試下!下午茶3點3開始,我地去到果陣其實唔係好知係邊到入,餐廳有兩、三個入口,我地入左酒店入面果入口,我地一開始見到佢冇開門所以以為唔入得去住,但最後3點1、2我地都見到佢係冇開門,所以就自行推門入去!餐廳呢個時間原來除左有做tea set外,亦有做自助餐,所以我地被安排到餐廳較入的位置。食tea set的那邊比較起我地一入門口果邊較光,而且感覺亦較高貴。坐低後侍應遞上tea set menu,請我地揀選飲品,最後兩個人都係揀左熱茶!TEA SET咸甜各半,個人較喜歡食咸點多D!不過咸點味道較淡,而且餅乾同蒜油包都係冧的,不是脆的,感覺麻麻!另外乳酪杯我地食果陣已經出緊水,建議可以先食,避免變壞!至於甜點比較中意食佢既抹茶卷,其他果D對我黎講都較甜!成個set最好既我覺得係杯茶,甘甘地幾好飲!總括價錢係抵,但對於呢個Set係酒店食黎講有點失望!同埋我地坐低既時候張櫈有D食物碎係到,建議餐廳都需要清理一下!

成個set最好既我覺得係杯茶,甘甘地幾好飲!

2018-09-29