2020-12-07
「冬日限定 • 燕窩下午茶」❄️今個冬天, 帝都酒店與瑞士護膚品牌GLYCEL合作, 推出「嚐燕.絮語」下午茶, 以矜貴養顏既燕窩入饌, 帶來一系列精緻鹹甜美點! 全部甜品都加入燕窩既元素, 滋潤養顏, 係女士們會鐘意既下午茶🫖! 甜品方面, 我推薦燕窩芝士撻、燕窩蛋白杏仁茶! 燕窩蛋白杏仁茶 - 杏仁茶要趁熱食~ 杏仁味好香, 口感香滑, 燕窩配上蛋白, 口感層次豐富。燕窩芝士撻 - 上面以燕窩作點綴, 芝士味香醇濃郁, 同時有奶香, 芝士內餡有軟滑細膩既口感, 撻皮夠鬆脆, 帶點牛油香。5款鹹點:• 火炙三文魚壽司波• 蟹肉柚子燕巢• 煎帶子伴風乾茄• 吞拿魚伴溫泉鵪鶉蛋沙律• 炸蝦丸伴西瓜莎莎醬5款甜點:• 燕窩芝士撻• 燕窩蛋白杏仁茶• 燕窩馬卡龍• 草莓燕窩拿破崙• 燕窩紅桑子白朱古力慕絲蛋糕飲品:• 玫瑰拿鐵• 洛神紅莓凍茶 🕰供應時間: 星期一至日 (3:15pm - 5pm)
5款鹹點:
• 燕窩紅桑子白朱古力慕絲蛋糕
飲品:
• 玫瑰拿鐵
• 洛神紅莓凍茶
🕰供應時間: 星期一至日 (3:15pm - 5pm)