喺旺角staycation🛌上openrice搵附近餐廳🍴無意中見到呢間名好得意嘅拉麵店👀見評價唔錯決定去試試佢!🍜白湯豚骨拉麵 $68食拉麵第一啖飲左湯底先😋湯底濃郁厚滑 一啲都唔油膩 冇太多味精味道 食晒成碗麵都唔會好頸渴👍🏻 另外叉燒雖然唔係入口即溶嘅程度 但係都幾腍 肥瘦剛好 另外仲有半熟蛋/木耳/荀乾等等 特別要讚下荀乾 唔會食到渣同埋冇奇怪嘅味🥺✨🍜辛辣沾麵 $78沾麵嘅麵條比起拉麵粗身~更有咬口💕本身以為佢地嘅辛辣湯底唔太辣 因為望落去同拉麵嘅一樣都係冇乜油脂喺面👀點知都幾有驚喜!!平時食開辣嘅我覺得超惹味🌶我覺得濃稠度適中 不過男朋友就比較期待會有更加稠身嘅湯底😢另外配菜都係有齊晒半熟蛋等等~💌兩款嘅麵量都比起出面食開嘅多 食得超滿足 下單之後等大概5分鐘就食得 店內仲提供冰檸檬水 環境乾淨舒服 有機會會再去食✨

🍜白湯豚骨拉麵 $68

🍜辛辣沾麵 $78