2016-02-06
食日本本拉麵,除左一蘭,呢間拉麵店都係不錯的推介舖面寬敞,餐廳採用客席同廚房連成一體的設計,感覺更有日本風情 店員招呼周到,仲細心得幫你將外套掛上牆上,袋都可以放到枱下的滕籃 好彩早d入黎,否則,大排長龍 點左 招牌菜 超級巨熊拉麵 同熊自家製餃子超級巨熊拉麵($123)拉麵材料多,當中真的要激讚糖心蛋,剛熟,蛋黃流心之餘,蛋味濃郁,味道不咸,蛋白也滑溜入口,推介必試! 叉燒厚度剛好,汁煮得香而不咸,叉燒入味之餘,並不感到肉膩,面則選了幼麵,硬身,食落彈牙爽口,面質毫不輸蝕,配上由豬骨,海帶,上海螺片同魚乾製成嘅湯底,精華盡嘗之餘,沒有魚腥,味道當然不用說也知道一流,師傅即製上枱,新鮮食用並不會浸軟,影響食材同顧客對食物要求,抵讚! 同熊自家製餃子($38)眼見隔離嘅食客點了餃子,賣相吸引,不得不想一嘗,一咬落口,師傅亦將餃子煎得香口之餘,餃子皮薄餡多,餡料的肉汁完全封存好,令到餃子更為出色,手工一流~ 餃子也不得不推介 是次餐廳體驗很好,價錢合理,可惜的是,餐廳為保持食物質素而不設外賣,若想再食,就一定要到餐廳享用
好彩早d入黎,否則,大排長龍
點左 招牌菜 超級巨熊拉麵 同熊自家製餃子
超級巨熊拉麵($123)
同熊自家製餃子($38)