2007-09-10
曾幾何時來過,但服務唔得,所以好耐無來。昨日同朋友興祝生日,有人建議來呢度,打來訂台時要求張好點既台。姐姐問要窗口位定卡位,我問姐姐邊類好點,姐姐話各有各好。但當姐姐知道系同朋友興祝後,拒就幫我訂話窗口位元。星期日,來到時已兩點幾,餐廳只有數台客。可能已過左午市,所以門口無知客。我地走入餐廳同服務生講我地訂左位。姐姐帶我地去張卡位。e? mud唔系訂左窗口位元架0羊? 不過見卡位好舒服,所以都無要求轉台。朋友請姐姐幫我地雪住幾件餅(因為我地食唔到一個蛋糕,所以只買了幾件切好左既餅),但姐姐話要收切餅費。ha? 個餅唔使切架喇0我。姐姐堅持話as long as堂食就要收切餅費。主角要遲D至到,所以我地叫住野飲先。服務員哥哥話如果我地一陣order set lunch,杯野飲可以轉落去。但埋單時,一杯轉左,另一杯就收原價。當check單時,問番哥哥,哥哥話杯cappuccino唔包,e? 我地落時已經問左你,咖啡系包邊種咖啡架啦0我。Anyway,就當唔包,0甘我地個set lunch 0米少了杯餐飲,但服務員就支吾以對。唉...是日叫左兩個set lunch,包括有燒豬肉片脆脆麵同大蝦
是日叫左兩個set lunch,包括有燒豬肉片脆脆麵同大蝦黃curry跟茉莉飯,頭盤就要了椒鹽豆腐同南瓜湯。
椒鹽豆腐有水準,外脆內滑,唔錯唔錯。
大蝦黃curry唔錯,辣辣地甜甜地。我地仲以為茉莉飯會有茉莉味,但姐姐話只系種米叫茉莉米(即系好似絲苗米0甘)。
脆脆面就跟酒樓食果的鐵板什麼什麼麵一樣(系0米叫兩面黃呢?!)。有汁果D就林林地,無汁既就脆卜卜。
另外,我地仲叫了原個椰子'火局'海鮮飯。curry唔夠前者好食,所以無特別。
朋友要了個玫瑰嗦打飲料,拒話有點玫瑰味,但味道好似cranberry juice;我果杯cappuccino就好似平時酒店早餐serve既香濃咖啡一樣,無泡兼味道有點濃,似杯coffee of the day多過cappuccino 。
唔鐘意拒地既服務,而且食物又唔系話第二度食唔到,所以要卑unhappy face。原本晚餐同媽媽來呢度興祝生日,有見及此,我地都轉去食其他餐廳。