今晚跟好耐冇見既朋友聚一聚,佢係尖沙咀K11番工,我地都想食佢地個人氣甜品,所以就提議去Teawood deluxe享用晚餐,好彩我地行快一步,岩岩好有空位,否則就要等位了!餐廳裝潢設計好高尚,原來破天荒聯乘陀飛輪鐘錶品牌「萬希泉」,在古典裝潢和浪漫氣氛下,呈獻獨一無二既新派台式西餐,舌尖上都會感到驚喜!😋😋12小時慢煮牛肋骨台式手作麵·溏心蛋·海苔 $328: 慢煮牛肋骨同手作麵係分開上,抽真空後慢煮12小時,肉質軟滑幼嫩,完全唔會有牛腥味,而台式手作麵都十分彈牙煙un, 再配埋溏心蛋紫菜一齊食份外滋味!法式油封鴨腿漢堡·馬鈴薯條 $158: 超多新鮮既火箭菜作伴碟來襯托住法式油封鴨腿漢堡,鴨腿很嫩滑但稍嫌味道咸左些少但如果配埋鬆軟漢堡一齊食就更配合口味,而馬鈴薯條岩岩炸起,熱辣辣脆口又不是太油!時間做證 09:03 $65: 橙汁、芒果🥭汁、石榴汁而成,酸酸甜甜咁好開胃!羽化成蝶 $65: 菠蘿🍍汁、椰奶、牛奶、Blue Curacao、蜂蜜,顏色係天藍色飲完好清新既感覺,椰子🥥奶味沙冰好香濃,而面仲有粒粒棉花糖,更有咬感!MTW黑糖珍珠舒芙蕾班戟·抹茶🍵冰淇淋 $92: 擺盤賣相

MTW黑糖珍珠舒芙蕾班戟·抹茶🍵冰淇淋 $92: 擺盤賣相超有美感,梳乎里包住軟滑既cream,唔太甜,而內外舖滿QQ彈牙既珍珠,再配上濃郁細滑既抹茶🍵味雪糕,果然係招牌人氣甜品!充滿驚喜之作!

+++++++++++++++
  • 法式油封鴨腿漢堡‧馬鈴薯條