3天前 36 瀏覽
係波斯富街見到新開一間粉麵店,門面係傳統中式粉麵格局,推門入去內有乾坤,用左粉紫色彩,多左份少女的感覺☺️餐廳menu 貼滿牆壁,招牌寶寶有好多選擇,有牛,豬,魚,餃子同鵝,另外仲有幾款小食同特色飲品。🍜崩沙牛腩拚牛筋配麻醬冷麵呢個崩沙腩真的好好食!筋膜連少少肉,軟腍味香,肥瘦剛好!牛筋都處理得好好,好腍好入味。麻醬冷麵幾清新,麻麻香香👍🏻🥟煎韭菜餃餃子炸卜卜,煎到金黃色。一咬下去個仲爆汁!皮薄餡多,韭菜量多,超香。🥟淨湯餃可以選兩種口味,選了木耳椰菜和麻辣旺菜。湯餃是另外一番滋味,味道更鮮更出。同樣的是皮薄餃靚,麻辣旺菜好麻好過癮😆餐廳有自家制櫻花蝦勁辣油,餃子沾上後更惹味👍🏻🥢陳醋雲耳比平時吃的偏甜一些,雲耳好爽脆🌶️酸辣湯超大盤足料,湯裏有大量的木耳絲,紅蘿蔔絲,豬紅,冬菇,酸酸辣辣,好喝😋🥬菜心挺經濟的,$12有一小碟新鮮菜心🥤爆珠檸檬茶好特別可加配料,爆珠清甜有咬口,挺過癮的,另外還可以選椰果或珍珠。🌟餐廳環境和食物用料都很好,特別喜歡崩沙腩和餃子系列,下次要再來試試八款口味餃子🤤

🍜崩沙牛腩拚牛筋配麻醬冷麵

🥟煎韭菜餃

🥟淨湯餃

🥢陳醋雲耳
比平時吃的偏甜一些,雲耳好爽脆

🌶️酸辣湯

🥬菜心