2024-07-12 179 瀏覽
留喺大埔,唔一定要去泰國,都一樣可以食到正宗地道泰式海南雞, 俾我哋搵到一間位於大埔墟的麻甩雞, 雖然門面比較細, 但勝在黃色夠搶眼, 遠處已經見到, 咁啱係糖水舖隔離, 難怪人頭湧湧, 最後我哋嗌咗啲性價比好高嘅外賣, 返屋企同家人開心share食口水雞翼嫲嫲辣辣, 而且一開兩邊, 辣汁滲入雞翼肉質內, 好滋味呀!香茅雞翼$24就有三隻, 一打開外賣keep住熱辣辣, 即叫即炸好香口!當然要試吓呢度招牌嘅無骨海南雞飯, 半隻都已經有雞髀位置, $90好抵食, 先說雞皮底下沒有肥膏是薄薄的, 每一條雞雞肉肉質滑嫩, 配上三種醬汁點綴不同的滋味!吉列豬扒青咖喱飯, 配上一碗青咖喱醬汁, 不過咖喱汁比較杰身, 但勝在不太辣, 加上香脆嘅豬扒好惹味!總括嚟講所有嘅食物味道唔錯!

總括嚟講所有嘅食物味道唔錯!