2021-05-17 2144 瀏覽
呢日去咗海港城行街,見到新開嘅祥仔辣辣,12點3去到已經有一大班人企係門口,見到lunch menu 都有啲吸引,加上我哋又好想食酸菜魚😆😆於是就決定試下啦!本來想坐海景位,但係估唔到我地入到去都已經坐滿喇😣招牌祥仔酸菜魚 $248我哋期待已久嘅酸菜魚,一嚟飲啖湯先,鮮甜唔油膩,飲到有魚嘅鮮味同花椒嘅麻香,最驚喜係加咗迷迭香,同酸菜魚竟然意外地夾魚片份量好足,魚肉好滑熘,仲加咗大量芽菜、蓮藕同我最愛嘅萵筍,酸菜亦都夠酸,如果份量可以再多啲就perfect 啦去骨海南雞飯 $128賣相好靚仔,雞肉份量好多,夠香夠滑,亦都唔會好肥,正!我鐘意將個油飯撈埋特製嘅醬汁一齊食,又香又惹味😍香菇海鮮泡飯 $148呢個海鮮泡飯較前兩樣菜式,就相對失色喇,雖然飯同餸嘅份量都唔少,不過海鮮嘅種類唔多,只有蝦、魷魚🦑&蟹柳,如果多兩三款嘅話一定更吸引!今次除咗酸菜魚之外,都無機會食到其他川菜,下次可以晚飯時間再嚟一試!

本來想坐海景位,但係估唔到我地入到去都已經坐滿喇😣

招牌祥仔酸菜魚 $248

去骨海南雞飯 $128