4天前
禪價錢: $56(?)/ $138/ $118/ $108/ $48好味程度: 4/5服務🍴: 3.7/5環境🗾: 3.7/5性價比🥢: 3.7/5回頭率😚: 3.7/5-Tera的souffle pancake可能好多人都聽過,佢哋呢排都喺沙田新城市開咗一間和風Cafe,冇平時嘅疏乎厘賣,但係有窩夫同埋刨冰🥰 食完之後覺得份量好多,係少有食得飽嘅Cafe!同埋主食嘅味道都唔錯。-✅唐揚炸雞。外層粉漿唔會太厚,而雞肉係有調味的,甜香甜香,炸得香脆。加他他醬食perfect match🤪-✅美國安格斯牛肉月見丼飯。珍珠米淋上足夠的燒汁,就咁食已經好上癮。🍚好多嘅同事牛肉都好多,唔會出現剩好多飯嘅現象👍🏻安格斯牛肉薄片好軟嫩,熟度剛好,又肥美,有牛脂味👅 加埋隻日本蛋黃呢個組合不得了,令到飯更濕潤又有蛋香😋-✅✅吉列大蝦四隻白咖喱烏冬。呢個白咖喱烏冬好食過之前佐敦好高人氣個個🤩薯仔加忌廉,造成好似雲朵的頂層。下面嘅咖喱有牛肉粒洋蔥粒,口味偏甘甜的微辛,比平時的日式咖哩惹味小小。撈勻個頂層的薯仔忌廉,入口超級滑溜,每一條烏冬都掛滿醬汁🥳烏冬夠粗又煙靭,成個口感好正。份量多到食完超滿足😌吉列炸
好味程度: 4/5
服務🍴: 3.7/5
環境🗾: 3.7/5
性價比🥢: 3.7/5
回頭率😚: 3.7/5
✅✅吉列大蝦四隻白咖喱烏冬。呢個白咖喱烏冬好食過之前佐敦好高人氣個個🤩薯仔加忌廉,造成好似雲朵的頂層。下面嘅咖喱有牛肉粒洋蔥粒,口味偏甘甜的微辛,比平時的日式咖哩惹味小小。撈勻個頂層的薯仔忌廉,入口超級滑溜,每一條烏冬都掛滿醬汁🥳烏冬夠粗又煙靭,成個口感好正。份量多到食完超滿足😌吉列炸蝦就正常,外皮比較厚,勝在炸得夠脆。
🆗楊枝甘露刨冰。大過個頭的冰!係日式綿密水做的刨冰,入口都幾細膩😊但淋上的芒果汁比較甜,唔係天然的🥭味道。同埋入面有椰果蒟蒻等配料,都係偏甜的。面頭有柚子肉+奶蓋😬有奶蓋的部分比較好食!creamy得來有奶香。
🆗豆腐花咖啡。係一杯普通的熱latte,底部加豆腐花。味道上唔係好突出豆的元素,係口感。建議溝啲豆漿味道會更突出😉
白咖喱烏冬超好食😗 推薦!d主食刨冰份量都好多。