2022-02-20 75 瀏覽
位於上環皇后大道西的「食鮮辣滷車仔麵」,係一間供應多款自家製配料的車仔麵店。餐牌上有多款精選推介套餐,也有秘製麻辣薯粉,晚市時段更有地道港式串燒,選擇豐富自選車仔麵我揀咗五款餸:滷水豆腐、紫菜、自家製拳頭母、自製牛筋丸、韭菜餃🥟配米粉🍜招牌秘製辣醬都係餐廳自家製的,可以選大辣、中辣、小辣、BB辣,香辣惹味,不容錯過牛筋丸自家製的牛筋丸,口感彈牙,牛味濃郁拳頭母係晉江深滬的一道以豬肉為原料,廣受歡迎的閩南風味小吃~用豬瘦肉及豬肉筋製成,頗具嚼勁,味道鮮美!韭菜餃同樣係餐廳自家製的,皮薄餡靚八寶麵豬大腸、金錢肚、雞翼尖、咖喱魚蛋、蘿蔔、豬紅、自製牛筋丸、生菜🥬豬大腸新鮮又肥美,雞翼尖同金錢肚都好鮮味!咖喱魚蛋同豬皮充滿港式風味,正呀!

自選車仔麵

牛筋丸

自家製的牛筋丸,口感彈牙,牛味濃郁

拳頭母

韭菜餃

同樣係餐廳自家製的,皮薄餡靚

八寶麵

外賣自取